Vil ha aldersgrense for ryttere

Vegdirektoratet ønsker å innføre aldersgrense og trafikkopplæring for bruk av hest i trafikken for å bedre tryggheten.

En arbeidsgruppe ønsker å innføre aldersgrense og trafikkopplæring for bruk av hest i trafikken. Foto: Gorm Kallestad / NTB
En arbeidsgruppe ønsker å innføre aldersgrense og trafikkopplæring for bruk av hest i trafikken. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge Nationen har en arbeidsgruppe satt ned av Vegdirektoratet diskutert problemstillinger knyttet til hest i trafikken, etter at to jenter på 11 og 13 år mistet livet da de ble påkjørt av en bil under kjøring med hest og sulky på Bjørkelangen i 2014.

Gruppen foreslår blant annet å åpne enkelte gang- og sykkelveier for hester, og at det blir innført en aldersgrense på 16 år for å ri eller kjøre hest i trafikken.

Det foreslås også at staller og rideskoler pålegges å gi bedre opplæring i reglene. Om det vil være en form for fører- eller rytterkort, fremkommer ikke i forslaget.

Etter trafikkreglene regnes hester som kjøretøy, uavhengig om de kjøres, leies eller blir ridd.

Antallet ulykker med hest i trafikken synes å være underrapportert i offisielle statistikker. Mens politiet rapporterer om to-tre tilfeller i året, viser en forskningsrapport fra Nord universitet at det derimot årlig inntreffer et tresifret antall ulykker.

(©NTB)

SYLFREKT: COP 26 er i gang i Glasgow. Utenfor sto Greta Thunberg og sang satiriske kampsanger sammen med andre klimaaktivister. Video: AP / NEWSFLARE / Agisilaos Koulouris / Peter Cassidy Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer