Vil ha aldersgrense for ryttere

Vegdirektoratet ønsker å innføre aldersgrense og trafikkopplæring for bruk av hest i trafikken for å bedre tryggheten.

En arbeidsgruppe ønsker å innføre aldersgrense og trafikkopplæring for bruk av hest i trafikken. Foto: Gorm Kallestad / NTB
En arbeidsgruppe ønsker å innføre aldersgrense og trafikkopplæring for bruk av hest i trafikken. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge Nationen har en arbeidsgruppe satt ned av Vegdirektoratet diskutert problemstillinger knyttet til hest i trafikken, etter at to jenter på 11 og 13 år mistet livet da de ble påkjørt av en bil under kjøring med hest og sulky på Bjørkelangen i 2014.

Gruppen foreslår blant annet å åpne enkelte gang- og sykkelveier for hester, og at det blir innført en aldersgrense på 16 år for å ri eller kjøre hest i trafikken.

Det foreslås også at staller og rideskoler pålegges å gi bedre opplæring i reglene. Om det vil være en form for fører- eller rytterkort, fremkommer ikke i forslaget.

Etter trafikkreglene regnes hester som kjøretøy, uavhengig om de kjøres, leies eller blir ridd.

Antallet ulykker med hest i trafikken synes å være underrapportert i offisielle statistikker. Mens politiet rapporterer om to-tre tilfeller i året, viser en forskningsrapport fra Nord universitet at det derimot årlig inntreffer et tresifret antall ulykker.

(©NTB)

SYLFREKT: COP 26 er i gang i Glasgow. Utenfor sto Greta Thunberg og sang satiriske kampsanger sammen med andre klimaaktivister. Video: AP / NEWSFLARE / Agisilaos Koulouris / Peter Cassidy Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer