Vil gi skattelette til jobbsyklister

- Det beste for både kropp og klima.

(upublisert) Opprettet
Heiki Eidsvoll Holmås (SV) mener folk som sykler til jobb, bør få ti kroner i skattelette per kilometer, skriver Dagsavisen. - Det å få flere til å sykle er det beste vi kan gjøre for både kropp og klima, sier stortingsrepresentanten til avisen. Beregninger fra Helsedirektoratet viser at den totale velferdsgevinsten ved sykling kan omregnes til 26 kroner per kilometer. – Jo flere som sykler jo bedre plass blir det på veiene og på bussen, og jo bedre blir byluften. Når jeg selv sykler til jobb, merker jeg det både på kondisen og på vekten. Gevinsten ved å sykle, kommer dermed både samfunnet og meg selv til gode, sier Holmås til Dagsavisen. Hva mener du? Er skattelette for syklister veien å gå?

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.