Vil gi deg «svart belte i buss»

Over 7000 busspassasjerer ble kontrollert for beltebruk forrige uke, der 354 satt uten belte. Nå lanserer Vegvesenet kampanjen «svart belte i buss».

Vegvesenet oppfordrer til bruk av sikkerhetsbelte på buss. Etter å ha gjennomføre kontroll flere steder, er de straks i gang med kampanjen «svart belte i buss». Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Vegvesenet oppfordrer til bruk av sikkerhetsbelte på buss. Etter å ha gjennomføre kontroll flere steder, er de straks i gang med kampanjen «svart belte i buss». Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Etter kontrolluken fortsetter fokuset videre i digitale medier med en helt ny kampanjefilm som er inspirert av filmklassikeren «Karate Kid», skriver Vegvesenet i en pressemelding.

– Med denne filmen har vi forsøkt å skape vår egen svart-belte-helt, og fortelle historien om reisen fra belteløs til svart belte, derav navnet «svart belte i buss», sier prosjektleder Ingvild Ryengen-Bjerke i Statens vegvesen

Med den nye kampanjen håper Vegvesenet at folk lettere husker å bruke belte i buss.

Det gjennomføres stadig kontroll på bruk av belte i buss. Totalt 7293 passasjerer ble kontrollert forrige uke. 1562 av dem i Vestland, 1044 i Viken og 1033 i Agder.

– Målet vårt er at flest mulig skal bli mer bevisste på beltebruk også i buss, og vi ønsker at det blir til en god vane, på lik linje som å bruke belte i bilen, sier Ryengen-Bjerke.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer