Vil fjerne smutthull som lar folk ta gratis ferje

Flere passasjerer på strekningen Flakk-Rørvik har registrert bilen på barna for å kunne ta bilen med på ferja over fjorden uten å betale.

Biler registrert på mindreårige kan slippe unna å betale for seg på ferja. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB.
Biler registrert på mindreårige kan slippe unna å betale for seg på ferja. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB. Vis mer
Publisert

AtB, kollektivselskapet i Trøndelag har oppdaget seks kjøretøy som er registrert på mindreårige eiere. Når fakturaen ikke betales, kan ifølge AtB ikke denne følges opp via inkasso, siden mottakeren av fakturaen er under 18 år, skriver Adresseavisen.

Kollektivselskapet kan heller ikke sende fakturaen til foreldrene av GDPR-hensyn, ifølge avisen.

I et brev til Samferdselsdepartementet skriver AtB at de er kjent med at biler kan registreres på mindreårige slik at de slipper å betale for bilen på ferja.

– Vi har ingen formening om hvordan folk har oppdaget dette «hullet», men det er rimelig å anta at flere har vurdert å utnytte muligheten når det har blitt kjent, skriver direktør for tilbudsutvikling og mobilitet i AtB, Harald Storrønning i AtB i brevet.

Men administrerende direktør i bompengeselskapet Vegamot, Marius Maske, advarer og sier det ikke er slik at kravet forsvinner, selv om det er en mindreårig som er mottaker.

– Man kommer ikke unna selv om man har registrert kjøretøyet på et barn. Kravet vil også henge ved barnet etterpå, sier han til avisen.

Statens vegvesen sa i fjor til NRK at de ikke har sett på dette som et stort problem tidligere. Problemet gjelder ikke bare denne ferjestrekningen i Trøndelag, men alle som benytter Autopass som betalingsløsning.

– Vi har satt i gang en utredning og er i kontakt med flere andre regelverkseiere og forvaltere. Det kan ta noe tid før saken er ferdig utredet, sier kontorsjef Tonje Sundland Mogensen i Statens vegvesen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer