Vil fjerne helligdager og erstatte dem med en ferieuke

LO kaller forslaget en særdeles dårlig idé.

(upublisert) Opprettet
Tidligere domprost Olav Dag Hauge foreslår å fjerne fem kristne høytidsdager og erstatte dem med en ferieuke. Både skjærtorsdag, 2. påskedag, 2. pinsedag og 2. juledag er røde i den norske kalenderen. Få andre land opererer med så mange kristne fridager. – I min tid som generalsekretær i Presteforeningen foreslo jeg at vi får en uke fri i stedet for 2. påskedag, 2. pinsedag og 2. juledag, Kristi himmelfartsdag og skjærtorsdag. Dette står jeg ved, sier Olav Dag Hauge til Vårt Land. Han understreker at forslaget ikke kom på vegne av Presteforeningen, men var hans personlige mening. I LO kaller de forslaget en særdeles dårlig idé. – Det er en klassedimensjon over dette. Høyinntektsgruppene har råd til å ta seg fri. Men den vanlige kvinnen og mannen i gata er avhengige av disse fridagene. De bygger ned forskjeller i samfunnet, sier forbundsleder i LO Handel og kontor, Trine Lise Sundnes til Vårt Land. Olav Dag Hauge mener derimot at forslaget kan imøtekomme ønsker fra andre religiøse samfunn i Norge i dag som gjerne vil ha fri på egne høytidsdager. Lov om trossamfunn gir i dag de som tilhører en et trossamfunn utenfor Den norske kirke rett til to fridager i forbindelse med andre religiøse høytider Arbeidsgivere har rett til å kreve at disse dagene jobbes inn igjen. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.