Vil bygge vei over Rådhusplassen: - Herper et av Oslos flotteste byrom

Vegvesenet har søkt om tillatelse fra Oslo kommune til å bruke Rådhusplassen som beredskapstrasé. Det får flere Oslo-politikere til å reagere.

Fra 2014 til 2019 gikk flere busslinjer over Rådhusplassen i forbindelse med omfattende anleggsarbeid i Oslo sentrum. Nå kan området bli trafikkert igjen. Foto: Thomas Brun / NTB
Fra 2014 til 2019 gikk flere busslinjer over Rådhusplassen i forbindelse med omfattende anleggsarbeid i Oslo sentrum. Nå kan området bli trafikkert igjen. Foto: Thomas Brun / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statens vegvesen foreslår å asfaltere sjøsiden av Rådhusplassen i Oslo når Ring 1 stenges for trafikk neste år.

Onsdag ble det avholdt et folkemøte der Statens vegvesen informerte om at de har søkt om tillatelse fra kommunen til å bruke Rådhusplassen som beredskapstrasé. Traseen skal da brukes til å omdirigere trafikk fra Operatunnelen dersom det skjer en alvorlig hendelse.

– I henhold til søknaden vi har sendt til Oslo kommune, skal Rådhusplassen asfalteres. Det er rett og slett på grunn av trafikksikkerhet, sier trafikkansvarlig Hasib Faiz til Avisa Oslo.

I tillegg vil det sannsynligvis bli satt opp rekkverk for å unngå at fotgjengere går i kjørebanen.

Planene har fått flere Oslo-politikere til å reagere, og byrådet krever nå et krisemøte med regjeringen.

– Det er en fryktelig dårlig løsning. Jeg kan ikke etter beste evne forstå at regjeringen og nasjonale politikere går god for dette, sier miljø- og samferdselsbyråd Marit Vea (V) til Avisa Oslo.

Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Marit Vea, håper på å få samlet en front i bystyret mot planene for Rådhusplassen. Foto: Terje Pedersen / NTB
Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Marit Vea, håper på å få samlet en front i bystyret mot planene for Rådhusplassen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) stiller seg fullt og helt bak budskapet fra miljø- og samferdselsbyråden. Også Ap, Rødt, SV og MDG i Oslo reagerer sterkt.

– Vi kan ikke bare sitte og se på at de herper et av Oslos flotteste byrom, sier MDG-leder Arild Hermstad.

Fra 2014 til 2019 gikk flere busslinjer over Rådhusplassen i forbindelse med omfattende anleggsarbeid i Oslo sentrum, men siden har området vært fri for trafikk.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer