Vil bli kvitt «sperregrensemonsteret»

Venstre-nestleder Abid Raja sier han har et hårete mål om 6 prosents oppslutning i årets valg og på sikt bli kvitt «sperregrensemonsteret».

Oslo 20230911. Abid Raja på Venstres valgvake på Sentralen i Oslo under kommunevalget 2023 mandag kveld.Foto: Frederik Ringnes / NTB
Oslo 20230911. Abid Raja på Venstres valgvake på Sentralen i Oslo under kommunevalget 2023 mandag kveld.Foto: Frederik Ringnes / NTB Vis mer
Publisert

Da de første resultatene begynte å renne inn klokka 21 mandag kveld, hadde Venstre en oppslutning på om lag 4,7 prosent med 44.9 prosent av stemmene opptalt.

– Vi skal forhåpentligvis over 5 prosent. Jeg håper jo vi kommer opp på 6 prosent. Men jeg er jo en overambisiøs person, da, sa Venstre-nestlederen til NRK fra partiets valgvake i Oslo.

Ved forrige kommune- og fylkestingsvalg fikk partiet 3,9 prosents oppslutning. Raja sier at han på sikt ønsker at Venstre kvitter seg med «sperregrensemonsteret» en gang for alle.

– Partiet har aldri vært mer samlet eller mer samstemt enn under Guri Melbys ledelse, vil jeg si. Venstrefolk har drevet veldig bra valgkamp over hele landet i år. Så vi er veldig spent på resultatene som kommer, sa Raja.

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer