Viktig påminnelse fra Trygg Trafikk

Talte hvor mange som brukte refleks.

(upublisert) Opprettet
Nærmere 90 prosent oppgir at de selv bruker refleks, mens kun 32 prosent faktisk gjør det, viser en ny undersøkelse fra Trygg Trafikk.

I en landsomfattende spørreundersøkelse, utført av Ipsos MMI på vegne av Trygg Trafikk, oppgir 87 prosent at de bruker refleks. Imidlertid viser en opptelling av 17.197 voksne fotgjengere i bygater og langs landeveier i hele Norge at kun 32 prosent bruker refleks i mørket.

– Folk tror tydeligvis at de bruker refleks langt oftere enn hva som er tilfelle. Kanskje har de en hengende på høstjakka, men tar på seg vinterjakka når de går ut. Det er fort gjort å glemme refleksen, og konsekvensene kan bli store hvis ikke bilistene ser deg, sier kommunikasjonssjef Carina Henske i Trygg Trafikk.

Sammenlignet med i fjor har refleksbruken økt med 3 prosentpoeng.

– Vi er glade for at flere bruker refleks. Likevel hadde vi håpet at økningen var større, sier Henske.

Rundt 35 prosent av alle fotgjengerulykker skjer i mørket, ifølge Trygg Trafikk. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.