Viken erklærer arbeidslivskrise

Fylkesrådet i Viken erklærer arbeidslivskrise og gir Ullensaker, Nannestad og Hallingdal omstillingsstatus.

Tonje Brenna (Ap) er fylkesrådsleder i Viken, som har erklært arbeidslivskrise. Foto: Vidar Ruud / NTB
Tonje Brenna (Ap) er fylkesrådsleder i Viken, som har erklært arbeidslivskrise. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Til arbeidet gis Ullensaker og Nannestad til sammen tre millioner kroner, mens Hallingdal mottar to millioner kroner. Beløpet skal gis årlig i tre år, opplyser fylkeskommunen.

Kommunene har tapt mange arbeidsplasser under koronapandemien. Fylkesrådet forventer at Kommunaldepartementet bidrar med finansieringen.

– Regjeringen vil motta ny søknad fra oss 20. april, og vi har klare forventninger om at den godkjennes i neste års statsbudsjett eller helst i revidert statsbudsjett i inneværende år, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap).

Kommunal- og moderniseringsdepartementet legger ikke skjul på at situasjonen er svært krevende for mange bedrifter, men fremhever at det ikke kan diskutere budsjettspørsmål og enkeltsaker i media.

– Fylkeskommunene melder inn behovet for omstillingsmidler til oss nå i disse dager. Vi skal vurdere disse innspillene. Så er det fylkeskommunen som har ansvaret for å fordele sine tildelte midler til ulike regioner og kommuner, basert på behovene i hvert enkelt fylke, sier statssekretær Raymond Robertsen (H) til NTB.

Kommuner og regioner der mange arbeidsplasser har gått tapt, kan få omstillingsstatus. De får da overført ekstraordinære midler fra fylkeskommunen til omstillings- og nyskapningsarbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer