Viggo Kristiansen tilbake i Kristiansand

Baneheia-dømte Viggo Kristiansen (42) kom natt til onsdag tilbake til hjembyen Kristiansand. Der ble han møtt av et fulltallig pressekorps.

Viggo Kristiansen (t.v.) og hans fra Svein Kristiansen kommer hjem til Kristiansand like før halv fire natt til onsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Viggo Kristiansen (t.v.) og hans fra Svein Kristiansen kommer hjem til Kristiansand like før halv fire natt til onsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

42-åringen slapp tirsdag ut av fengsel etter snaut 21 år bak murene.

Tirsdag kveld like før klokken 23 kunne han forlate Ila fengsel og forvaringsanstalt i Bærum. Han ble hentet av sin far som kjørte ham til Kristiansand.

Rundt klokken 3.20 natt til onsdag var Kristiansen tilbake i hjembyen.

Hevder uskyld

Kristiansen har sittet fengslet siden han ble pågrepet 13. september 2000. Han ble dømt til 21 års forvaring for å ha vært hovedmannen bak voldtektene av og drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai samme år. At han er løslatt betyr ikke at han er frikjent.

Kristiansen har hele tiden hevdet å være uskyldig og har begjært saken gjenopptatt flere ganger. I februar fikk han medhold i sin begjæring om gjenopptakelse av saken.

De etterlatte etter jentene som ble drept, har bedt om at Kristiansen ilegges kontaktforbud etter løslatelsen. Oslo politidistrikt har saken til behandling.

Kontaktforbud

– Vi venter på tilbakemelding. Dette haster jo, sier bistandsadvokat Audun Beckstrøm til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer