Viggo Kristiansen får prøvd Baneheia-saken på nytt

Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har bestemt at Viggo Kristiansen får ny prøving av straffesaken fra 2002.

Bilde av Viggo Kristiansen fra 2000 da han ble siktet for drapene på Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen i Baneheia i Kristiansand i mai samme år. Torsdag bestemte Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker at Kristiansen bør få prøvet saken sin på nytt. Arkivfoto: Photoline/NTB
Bilde av Viggo Kristiansen fra 2000 da han ble siktet for drapene på Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen i Baneheia i Kristiansand i mai samme år. Torsdag bestemte Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker at Kristiansen bør få prøvet saken sin på nytt. Arkivfoto: Photoline/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå 41 år gamle Kristiansen ble i Agder lagmannsrett i 2002 dømt til 21 års forvaring for å ha vært hovedmannen bak voldtektene av og drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. Jentene ble funnet to dager senere.

Siden han ble pågrepet av politiet 13. september samme år, har Viggo Kristiansen nektet for å ha vært med da drapene ble begått.

– Viggo Kristiansen og hans familie er lettet over Gjenopptakelseskommisjonens avgjørelse om å gjenåpne Baneheia-saken. På telefon fra Ila fengsel forteller Kristiansen at han ser fram til en ny rettssak hvor han vil føre bevis for at han ikke var med på barnedrapene, sier advokat Arvid Sjødin.

Det skal ha vært uenighet innad i kommisjonen om saken skulle bli prøvd på nytt eller ikke.

En gjenopptakelse av straffesaken vil ikke skje i Agder lagmannsrett, som var den domstolen som avsa den rettskraftige dommen i 2002, men ved en annen domstol som Høyesterett utpeker.

Mobilbevis

– Dagens avgjørelse viser at Viggo Kristiansen allerede for over ti år siden burde ha fått gjenåpnet sin sak, dersom kommisjonen hadde utført sine lovpålagte plikter om å undersøke de innklagede forhold, sier Sjødin videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer