Vietnam har fått ny president

VIetnams nasjonalforsamling har valgt Vo Van Thuong som landets nye president. En korrupsjonsgranskning har ført til store endringer i landets lederskap.

Vo Van Thuong (i midten) ble torsdag tatt i ed som Vietnams nye president. En pågående kamp mot korrupsjon førte til at forgjengeren brått trakk seg i januar. Foto: Nhan Huu Sang / VNA via AP / NTB
Vo Van Thuong (i midten) ble torsdag tatt i ed som Vietnams nye president. En pågående kamp mot korrupsjon førte til at forgjengeren brått trakk seg i januar. Foto: Nhan Huu Sang / VNA via AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

52 år gamle Thuong ble bekreftet av forsamlingen torsdag, etter at det regjerende kommunistpartiet nominerte ham. Rollen er stort sett seremoniell, men stadig en av de fire fremste i Vietnam.

Thuong er det yngste medlemmet av kommunistpartiets politbyrå, landets fremste politiske organ, og anses som en partiveteran. Han begynte sin politiske karriere på universitet i kommunistiske ungdomsorganisasjoner.

Valget av Thuong kommer etter at forgjengeren Nguyen Xuan Phuc brått gikk av i januar.

Phucs avskjedssøknad kom etter at kommunistpartiet fant ham ansvarlig for krenkelser og forseelser av en rekke tjenestepersoner under ham, skrev det statlige nyhetsbyrået VNA den gang. Flere ministre har måttet gå i forbindelse med en omfattende innsats mot korrupsjon i landet.

I sin første tale som president sa Thuong at han vil fortsette den resolutte kampen mot korrupsjon.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer