Vidar Kleppe kastet ut av Norgesdemokratene

Vidar Kleppe er kastet ut av partiet han var med på å danne i 2002. Det kommer fram i en melding fra partiet, som nå kaller seg Norgesdemokratene.

Vidar Kleppe er kastet ut av Norgesdemokratene. Tor Erik Schrøder / NTB
Vidar Kleppe er kastet ut av Norgesdemokratene. Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

– Det er med beklagelse vi må meddele at Vidar Kleppe har valgt å forlate Norgesdemokratene for å starte egen liste. Han er derfor å regne som utmeldt av partiet. Vi ønsker han lykke til med sitt nye initiativ.

Det skriver partiet i en pressemelding onsdag kveld. Kleppe var med å danne partiet i 2002, da under navnet Demokratene.

– Jeg har bedt om å få dette skriftlig. Jeg vil lese vedtaket og se om det er i tråd med vedtektene, sier Kleppe til Fædrelandsvennen som omtalte saken først.

Norgesdemkratene hevder årsaken til uenigheten mellom Kleppe og landsstyret i partiet er at Kleppe «ikke aksepterer å forholde seg til normale prosedyrer i styrearbeidet».

– Han insisterer på at han kan uttale seg når han vil om hva han vil, selv om styret holder på å jobbe med en felles uttalelse, skriver partiet videre.

De legger også til at alle medlemmer som stiller på den alternative listen til Vidar Kleppe er å regne som aktivt utmeldt, fra listen ble opprettet.

Partileder Geir Ugland Jacobsen sier til Fædrelandsvennen at det ikke er fattet noen eksklusjonsvedtak.

– Nei, det er det ikke. De melder seg selv ut ved å stille på en annen liste, sier Ugland Jacobsen.

De siste ukene har det vært en pågående konflikt mellom partiet og Kleppe etter et innlegg på Kleppes egen side på Facebook. Der fordømte Kleppe krigen i Ukraina og ber om at Putin blir stilt for internasjonal rett. Landsstyret reagerte og mente at Kleppe, som da var nasjonal talsperson, opptrådte på egen hånd.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer