– Vi vil ikke forsøke å komme fram til enighet med terrorister

Ukraina vil kjempe til siste slutt og vil verken komme med innrømmelser eller inngå kompromisser, sier president Volodymyr Zelenskyj.

Ukraina kommer ikke til å inngå kompromisser og avstå territorium til Russland, men vil kjempe til siste slutt, sier president Volodymyr Zelenskyj. Foto: AP / NTB
Ukraina kommer ikke til å inngå kompromisser og avstå territorium til Russland, men vil kjempe til siste slutt, sier president Volodymyr Zelenskyj. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Onsdag sammenfalt Ukrainas nasjonaldag med seksmåndersdagen for den russiske invasjonen, noe Zelenskyj markerte i en videotale.

– Vi bryr oss ikke om hvilken hær dere måtte ha, vi bryr oss bare om landet vårt. Vi vil kjempe for det til siste slutt, sa han.

– Vi har holdt ut i seks måneder. Det er tøft, men vi har knyttet nevene og kjemper for vår egen skjebne, fortsatte Zelenskyj.

– Hver eneste dag er grunn god nok til ikke å gi opp. Etter en så lang reise kan vi ikke annet enn å fortsette til siste slutt, sa han.

Den ukrainske presidenten utelukket videre en forhandlingsløsning med Russland.

– Vi vil ikke forsøke å komme fram til enighet med terrorister, sa han.

– For oss så er Ukraina hele Ukraina. Alle de 25 regionene, uten innrømmelser eller kompromisser, sa Zelenskyj.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer