Helsedirektoratet:

- Vi utelukker ikke at det kan bli behov for strengere tiltak

Hvis smittesituasjonen ikke kommer under kontroll, utelukker Helsedirektoratet ikke at det kan komme ytterligere tiltak og nedstengninger.

Fra midnatt trådte de nye koronatiltakene i kraft. Blant annet må utesteder innføre meteren og skjenkestopp nettopp fra midnatt. Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB
Fra midnatt trådte de nye koronatiltakene i kraft. Blant annet må utesteder innføre meteren og skjenkestopp nettopp fra midnatt. Illustrasjonsfoto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

– Det er fortsatt stor usikkerhet knyttet til omikronvariantens egenskaper. Vi utelukker ikke at det kan bli behov for strengere tiltak, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til Dagbladet.

Fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet (FHI) sier at de nye tiltakene som ble innført fra midnatt skal vurderes på nytt om to uker.

Regjeringen har innført tiltak på nasjonalt nivå, men det kan fortsatt komme tiltak på regionalt og kommunalt nivå.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) utelukker heller ikke nye tiltak, men håper å kunne unngå en ny nedstengning.

Fra midnatt trådte de tiltakene som ble varslet tirsdag kveld i kraft. Det innebærer blant annet at skjenkekranene stenger ved midnatt, det blir bordservering på serveringssteder, det innføres nasjonalt munnbindpåbud, og meteren gjeninnføres.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer