– Vi skjønner at det oppleves dumt for dem å ikke kunne kjøre elsparkesykkelen de har kjøpt

I løpet av våren innføres det en aldersgrense på 12 år for å bruke elsparkesykler. Samferdselsministeren forsvarer regelen, som han håper kan forhindre ulykker blant barn.

Snart blir det forbudt for barn under 12 år å bruke elsparkesykler i Norge. Illustrasjonsfoto: Beate Oma Dahle / NTB
Snart blir det forbudt for barn under 12 år å bruke elsparkesykler i Norge. Illustrasjonsfoto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Regjeringen gikk i vinter inn for å innføre innstramminger i elsparkesykkel-reglene etter å ha sett en økning i ulykker.

I løpet av våren vil det blant annet bli forbudt for barn under 12 år å bruke elsparkesykkel. Det betyr at barn som allerede har stående en elsparkesykkel hjemme, må vente med å bruke den til de altså er fylt 12 år.

– Vi skjønner at det oppleves dumt for dem å ikke kunne kjøre elsparkesykkelen de har kjøpt. Men bruk av elsparkesykler har vist seg å være farligere enn vi tidligere trodde, og derfor må barn vente med å bruke dem til de er gamle nok, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) til Aftenposten.

Nå diskuteres ytterligere innstramminger i bruken av elsparkesykler. Blant annet foreslås det å forby kjøring på fortauet, noe som vil bety at elsparkesyklistene blir nødt til å følge trafikkregler og skilt.

– Derfor kan aldersgrensen bli høyere, kanskje opp til 16 år, hvis det blir forbudt å kjøre på fortau, sier Nygård.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer