Trump truer Mexico

- Vi sender nå VÆPNEDE SOLDATER til grensen

President Donald Trump har igjen truet Mexico med at han vil sende væpnede soldater til grensen, samtidig som han refser landet for ikke å stanse migranter.

Foto: Olivier Douliery/ABACAPRESS.COM/NTB scanpix
Foto: Olivier Douliery/ABACAPRESS.COM/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Trump begrunner trusselen ved å hevde at mexicanske soldater nylig trakk våpen mot amerikanske soldater. Han påstår også at dette trolig ble gjort for å avlede soldatene fra narkotikasmuglere, men uten å legge fram opplysninger som støtter påstanden.

«Det bør helst ikke skje igjen. Vi sender nå VÆPNEDE SOLDATER til grensen. Mexico gjør langt fra nok når det gjelder å pågripe & returnere!», skriver Trump på Twitter onsdag.

Trump ser ut til å referere til en hendelse ved grensen 13. april da mexicanske soldater skal ha stilt spørsmål mens de rettet våpnene sine mot to amerikanske soldater som drev overvåking ved grensen. De mexicanske soldatene skal ha trodd at amerikanerne hadde krysset grensen, og de skal ha tatt våpenet fra en av amerikanerne.

– Vil ikke slåss med USA

Mexicos president Andrés Manuel Lopéz Obrador lovet onsdag å granske hendelsen.

– Vi kommer ikke til å slåss med USAs regjering. Det viktigste er at vi ønsker et forhold preget av gjensidig respekt og samarbeid om utvikling, sa han på en pressekonferanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer