- Vi kan nå det siste blaffet av sommer før helgen

Den ekstra bonussommeren vi har nå med varme og sol, kan være over i store deler av landet når helgen kommer.

– Vi får siste blaffet av sommer i forkant av været som kommer inn i løpet av helgen, sier statsmeteorolog Tone Christin Thaule i Meteorologisk institutt. Foto: NTB scanpix / AP
– Vi får siste blaffet av sommer i forkant av været som kommer inn i løpet av helgen, sier statsmeteorolog Tone Christin Thaule i Meteorologisk institutt. Foto: NTB scanpix / AP Vis mer
Publisert

– Vi får nå den siste blaffet av sommer i forkant av dette været som kommer inn i løpet av helgen, sier statsmeteorolog Tone Christin Thaule ved Meteorologisk institutt.

Det gjelder særlig for Trøndelag og nordover. Men de fleste av oss må nok se i øynene at vi beveger oss inn i tidlig høst.

Makstemperaturer

– Man kan ikke kalle det sommer mer, det er tidlig høst nå. Det gjelder også for Vestlandet. Det blir litt bedre på Østlandet, selv om du kan få én og annen byge der òg, men temperaturene blir bedre her. Sannsynligvis opp mot 20 grader fredagen. Men så blir det gradvis lavere temperaturer i løpet av helgen, med kanskje opp på 16 grader i løpet av søndagen, sier hun.

På vestlandet blir det mellom 16 til 17 grader på det beste, og kanskje med makstemperaturer på 15 grader på lørdag og søndag.

– Hvis du er heldig, sier statsmeteorologen.

Lavtrykk kommer inn fra Norskehavet og vil gi byger på Vestlandet og i fjellet. Dette været vil fortsette på lørdag, mens søndag vil bygeaktiviteten gå noe ned.

Flere byger

Nedbøren kommer fredag opp til Trøndelag og gir samtidig mer ustabil luft lenger nord i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer