(Foto: Handout / Bombers Generalitat Catalunya / AFP /NTB scanpix)
(Foto: Handout / Bombers Generalitat Catalunya / AFP /NTB scanpix) Vis mer

– Vi har ikke opplevd en så alvorlig brann på 20 år

Kjemper mot flammene i Catalonia.

Publisert

Fly og hundrevis av brannmannskaper kjemper mot en stor skogbrann i Torre del Espanol-området sørvest for Barcelona i Spania.

Brannen brøt ut onsdag ettermiddag og spredte seg raskt som følge av kraftig vind. Flere veier er stengt, og rundt 30 mennesker er foreløpig evakuert, opplyser en talsmann for brannmannskapene i Catalonia-regionen.

Rundt 15 fly deltar i slokkingen av brannen, som ifølge innenriksministeren i Catalonia, Miquel Buch, nå er ute av kontroll.

– Brannen er ikke under kontroll eller i ferd med å bli slukket, men blir nå stadig større, sier han til katalansk radio.

Ifølge Buch har brannen hittil ødelagt 4.000 hektar skog, og han frykter at 20.000 hektar kan gå tapt før de får flammene under kontroll.

Spania er i likhet med flere andre europeiske land rammet av en hetebølge, og området som brenner har hatt temperaturer på opp mot 35 grader. I tillegg er det knusktørt.

Meteorologene har varslet temperaturer på opp mot 40 grader i Spania, Frankrike og Hellas de neste dagene.

– Vi har ikke opplevd en så alvorlig brann på 20 år, tvitrer Buch.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.