Vi har blitt mindre fornøyd med livet under pandemien

Ett år etter at pandemien slo ut i Norge svarte nesten én av tre i en SSB-undersøkelse at de var lite fornøyde med livet. Det er en økning fra året før.

Folk i Norge har blitt mindre fornøyd med livet i løpet av pandemien. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB
Folk i Norge har blitt mindre fornøyd med livet i løpet av pandemien. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

– Nedgangen i tilfredshet fra 2020 til 2021 tyder på at koronasituasjonen og ulike smitteverntiltak kan ha hatt en negativ effekt på livskvaliteten i Norge over tid. Da vi utførte undersøkelsen i 2021 hadde vi levd med smitteverntiltak i forskjellige grad i et helt år, sier SSB-rådgiver Kristina Strand Støren.

I den nye Livskvalitetsundersøkelsen til Statistisk sentralbyrå svarer 21 prosent av befolkningen at de har høy tilfredshet med livet i 2021 mens 28 prosent svarer at de har lav tilfredshet med livet.

Da undersøkelsen ble gjennomført i 2020 svarte 26 prosent at de var tilfredse med livet, mens 22 prosent svarte at de var lite tilfredse med livet.

Både i 2020 og 2021 ble undersøkelsene gjennomført i mars.

Resultatene fra årets undersøkelse viser at befolkningen i mindre grad opplever at livet er meningsfylt, opplever mindre mestring, mindre engasjement, mindre givende relasjoner, mindre optimisme for fremtiden og mer negative følelser sammenlignet med 2020.

SSB-rådgiver Støren sier at forskjellen fra den ene året til det andre ikke er veldig stor for alle indikatorene, men at alle er statistisk signifikante.

– Det er heller ikke slik at alle har fått det verre under pandemien, men tallene viser en tydelig trend på befolkningsnivå, sier Støren.

(©NTB)

DRAMATIKK: Politiet frigir denne videoen hvor en hund havner midt i dramatikken. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Houston Police Department Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer