– Vi forventer tusenvis av bilskader etter bulking

Stresset julehandel kan føre til tusenvis av bulkinger. Samtidig viser en undersøkelse at nær halvparten planlegger å bruke bilen til julehandel.

Siste uka før jul fører ofte til mange bulkinger og andre skader på personbil. Ifølge Tryg er faren særlig stor på kjøpesentre. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Siste uka før jul fører ofte til mange bulkinger og andre skader på personbil. Ifølge Tryg er faren særlig stor på kjøpesentre. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

En undersøkelse gjennomført for forsikringsselskapet Tryg viser at 44 prosent av nordmenn planlegger å bruke bilen til julehandelen neste uke. Det tilsvarer over en million personbiler på veiene.

– Vi forventer tusenvis av bilskader etter bulking og ulykker, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Han sier at uka før jul er blant de verste i året med tanke på bilskader. I fjor registrerte forsikringsbransjen nær 14.000 bilskader denne uka, til en kostnad av 360 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge.

Det er særlig ut og inn av kjøpesentre at risikoen for ulykker er stor.

– Vi forventer at spesielt lørdag lille julaften vil bli en av julens store bulkedager med et hav av biler på veiene for å rekke innspurten i siste liten, sier Brandeggen.

Han oppfordrer folk til å ta seg god tid når de skal ut og handle.

(©NTB)