- Vi er i en ny pandemi

Statsminister Angela Merkel og lederne av landets delstater har blitt enige om å forlenge nedstengingen av Tyskland til 18. april.

Statsminister Angela Merkel og lederne av landets delstater har blitt enige om å forlenge nedstengingen av Tyskland til 18. april. Foto: Michael Sohn / AP / NTB
Statsminister Angela Merkel og lederne av landets delstater har blitt enige om å forlenge nedstengingen av Tyskland til 18. april. Foto: Michael Sohn / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I tillegg innføres en strengere nedstenging i fem dager i påsken for å få kontroll på den økende smitten, opplyste Merkel natt til tirsdag etter lange samtaler med landets regionale ledere.

Restriksjonene, som i utgangspunktet varte til 28. mars, videreføres, og kultur-, fritids- og sportstilbud holdes fortsatt stengt. Merkel og de 16 delstatslederne ble også enige om en enda strengere nedstenging mellom 1. og 5. april.

Nær sagt alle butikker stenges helt gjennom det som blir en særdeles stille påskehøytid, og gudstjenester må holdes digitalt. Kun matbutikker får holde åpent lørdag 3. april.

«Ny pandemi»

– Situasjonen er alvorlig. Smittetallet øker eksponentielt og intensivsengeplassene fylles opp, sa Merkel på en pressekonferanse etter at forhandlingene var ferdig.

Den engelske virusvarianten har blitt det dominerende viruset også i Tyskland, opplyser Merkel, som bemerket at «vi er inne i en ny pandemi».

– I bunn og grunn har vi et nytt virus … det er mye dødeligere, mye mer smittsomt og infeksjonen varer mye lengre, sa hun.

Restriksjonene ble lettet noe i februar og mars, noe som ga håp om videre lettelser etter måneder med nedstenging, besøksbegrensninger og reiserestriksjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer