Brexit

- Vi er et storslått land, og vi kan enkelt håndtere «no-deal»

Storbritannias statsminister Boris Johnson mener landet enkelt kan håndtere en brexit uten en skilsmisseavtale.

Britenes statsminister Boris Johnson avbildet i forbindelse med helgen G7-møte i Frankrike. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Britenes statsminister Boris Johnson avbildet i forbindelse med helgen G7-møte i Frankrike. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Jeg mener at vi kan komme oss gjennom dette. Vi er et storslått land, og vi kan enkelt håndtere et «no-deal»-scenario, sa Johnson i Biarritz i Frankrike, der han deltok i G7-toppmøtet, ifølge The Guardian.

Statsministeren sier at forberedelser til en ikke-avtale har blitt styrket slik at «hvis og når EUs stahet tvinger oss til en brexit uten en skilsmisseavtale 31. oktober, vil utmeldelsen skje så knirkefritt som mulig».

Johnson hevder også at matmangel, som pekes ut som en av farene i den lekkede beredskapsplanen Operasjon Yellowhammer, er usannsynlig. Han lover også at pasienter vil ha tilgang til nødvendig medisin.

Johnson har lenge hevdet at han kan få til en bedre brexitavtale enn forgjengeren Theresa May. EU og flere medlemsland har gjentatte ganger sagt at det er uaktuelt med vesentlige endringer i avtalen som ble avvist i Underhuset flere ganger i vår.

Det er foreløpig liten optimisme på statsministerens kontor når det gjelder å få til noen bevegelse i brexit-spørsmålet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer