VGs gransking offentliggjøres til uka

VG arbeider med å kvalitetssikre rapporten om avisens håndtering av saken med Trond Giske-videoen. Rapporten offentliggjøres neste uke.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

– Det vi kan si er at vi jobber døgnet rundt med å få ferdigstilt rapporten. Dette har høyeste prioritet. Det som tar tid er kvalitetssikring av rapporten, uttaler VGs digitalredaktør Ola Stenberg i en pressemelding søndag ettermiddag.

VG kan ikke gi noe eksakt tidspunkt for når rapporten kan offentliggjøres, men skriver at det vil skje i neste uke, så snart som overhodet mulig.

Rapporten vil inneholde en evaluering av hvordan saken rundt videoen av en dansende Trond Giske på Bar Vulcan ble håndtert i VGs redaksjon, før, under og etter publisering.

Granskingen ledes av VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

I en omfattende TV 2-sak sist uke rettet kvinnen i den mye omtalte videoen kraftig kritikk mot VG. Kvinnen mente at avisen med viten og vilje publiserte et feilaktig sitat som skapte et helt feil bilde av situasjonen med Giske.

VGs sjefredaktør Gard Steiro har beklaget overfor alle som er rammet i saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer