VG-lista: Røde Kors hjalp nesten 400 personer

Røde Kors har hatt mer å gjøre enn normalt under årets avvikling av VG-lista, men er likevel fornøyd med arrangementet. Det samme er politiet.

Røde kors er på plass under årets VG-lista på Rådhusplassen i Oslo. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Røde kors er på plass under årets VG-lista på Rådhusplassen i Oslo. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det har vært mer å gjøre enn normalt. Vi behandlet til sammen 396 skader under arrangementet. I fjor var tallet 155. Det sier vaktleder Anders Oustorp i Oslo Røde Kors Hjelpekorps til NTB natt til lørdag.

Han understreker at det ikke har vært meldt om noen alvorlige hendelser.

– Det er gjort mange gode grep. Selv om noen sikkert er preget av temperaturen, virker det som de allerede fleste koser seg i varmen, sier politiet. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
– Det er gjort mange gode grep. Selv om noen sikkert er preget av temperaturen, virker det som de allerede fleste koser seg i varmen, sier politiet. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer

– Jeg synes at de som har vært her, har vært utrolig flinke til å få i seg vann. Jeg har ikke tall på hvor mange glass vi har delt ut, men det er mange. I tillegg er ungdommen svært flinke til å ta vare på og hjelpe hverandre, sier Oustorp.

45.000

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt sier til NTB at politiet ikke har noe nøyaktig tall på hvor mange som har tatt turen til gratiskonserten, men sier at det er snakk om flere tusen.

Ifølge Røde Kors skal det ha vært rundt 45.000 innom i løpet av kvelden.

– Med tanke på hvor mange som har vært samlet, har det ikke vært mange som har vært overstadig beruset, men noen er det jo, sier operasjonslederen.

Han forteller videre at både politiet og arrangøren har vært godt forberedt i forbindelse med hetebølgen som har ligget over Sør-Norge.

Kudos under årets VG-lista-konsert på Rådhusplassen i Oslo. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Kudos under årets VG-lista-konsert på Rådhusplassen i Oslo. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer

Godt gjennomført

– Det er gjort mange gode grep. Selv om noen sikkert er preget av temperaturen, virker det som de allerede fleste koser seg i varmen, sier operasjonslederen.

Ved 1.30-tiden natt til lørdag hadde politiet avsluttet sin tilstedeværelse.

– Vi har avsluttet på stedet, men er fortsatt godt synlig og til stede i bybildet for å trygge folk, opplyste politiet da.

– Arrangementet er gjennomført på en god måte. Politi og arrangør har samarbeidet godt, og politiet har hatt få hendelser i forbindelse med dette, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer