Trond Giske med nederlag

VG: Innstilles ikke som nestleder i Trøndelag Ap, men får annet verv

En enstemmig valgkomité har bestemt at Trond Giske ikke blir innstilt som nestleder i Trøndelag Ap. I stedet blir han styremedlem i arbeidsutvalget.

Trond Giske (Ap) under finansdebatten på Stortinget mandag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Trond Giske (Ap) under finansdebatten på Stortinget mandag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En enstemmig valgkomité har bestemt at Trond Giske ikke blir innstilt som nestleder i Trøndelag Ap. I stedet blir han styremedlem i arbeidsutvalget.

Det er VG som melder om avgjørelsen, som ble tatt under møtet til valgkomiteen i fylkespartiet onsdag formiddag i Trondheim.

Det har vært full splid i Aps største fylkeslag etter at Giskes kandidatur til nestledervervet ved siden av dagens nestleder May Britt Lagesen ble kjent mandag.

Det har vært omstridt å gi Giske et nestlederverv nå, kun et drøyt år etter at han gikk av som nestleder på nasjonalt nivå på grunn av varsler om seksuell trakassering.

Saken mot 52-åringen ble nylig avsluttet fra partiets side. Konklusjonen om at han hadde brutt partiets interne retningslinjer om seksuell trakassering ble stående, men samtidig ble det åpnet for at han igjen kunne delta for fullt i Ap.

(NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer