Vis mer

VG beskyldte restaurant for matjuks – tok feil

I april skrev VG at restauranten Skutebrygga i Drammen serverte svin når gjester hadde bestilt villsvin. Nå viser det seg at dette var feil.

(upublisert) Opprettet

I oppslaget henviste avisen til en DNA-analyse av kjøttet fra selskapet Eurofins. Denne uken oppdaget imidlertid selskapet at rapporten var feil, og at restauranten hadde servert det de lovet, skriver VG.


– Vi kan bare beklage overfor Skutebrygga. De har blitt gjort urett. Nå er vi opptatt av å erkjenne feilen og komme med riktig versjon, sier nyhetsredaktør i VG Gard Steiro.


Under arbeidet med artikkelen fikk VG overlevert dokumentasjon fra restauranten som indikerte at Eurofins funn ikke kunne stemme.


– Vi er skremt over at vi ikke ble lyttet til da vi forsøkte å stanse den uriktige artikkelen, men er nå tilfreds med at feilen blir beklaget og at Skutebrygga får en uforbeholden unnskyldning, sier styreleder George H. Fulford ved restauranten.


Administrerende direktør Jon Ragnar Røed i Eurofins legger seg flat.


– Vi er veldig lei oss for det som har skjedd. Det er veldig trist at vår feil har gått ut over dem, sier han. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.