Om Ap får det som de vil, kan det bli slutt på å lage egen skolemat til ungene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Om Ap får det som de vil, kan det bli slutt på å lage egen skolemat til ungene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Landsmøte i Arbeiderpartiet

VG: Ap vil gå inn for gratis skolemat

VG erfarer at redaksjonskomiteen i Ap innstiller på gratis skolemat. I første omgang vil de ha en tilskuddsordning for kommunene.

Publisert

Forslaget vil koste 1,6 milliarder årlig går det fram av Aps alternative statsbudsjett for 2019, der Ap foreslo gratis skolemat for alle elever i grunnskolen, med 6 kroner dagen i egenbetaling.

Uten egenbetaling vil ett enkelt måltid daglig koste over 2,3 milliarder kroner årlig.

Aps sentralstyre peker i sin merknad til forslagene på at partiet har programfestet at det ønsker «ett enkelt daglig måltid i skolen».

Ifølge Finansdepartementet vil et varmt skolemåltid daglig koste ytterligere 4,4 milliarder kroner årlig i råvarekostnader. Samtidig vil servering av et varmt måltid innebære en betydelig kostnad til ombygging og utstyr, blant annet til kjøkkenfasiliteter.

Diskusjonen om skolemat er en gjenganger i norsk politikk.

Nylig foreslo flertallet i et Høyre-utvalg at «kommunene og fylkeskommunene bør tilby enkel og sunn skolelunsj fra barneskole til videregående opplæring mot selvkost, skjermet for lavinntektsfamilier»

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer