Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Vis mer

Vest politidistrikt

Vest politidistrikt risikerer milliontap om flere ikke ansettes

Vest politidistrikt er pålagt å ansette 48 nye politifolk og risikerer å tape 30 millioner kroner neste år dersom kravet ikke nås.

Publisert

Politidistriktet har ikke lenger pengene de trenger for å nå ansettelseskravet, skriver Bergens Tidende. Med kravet fulgte det penger til å lønne de nye stillingene, men distriktet har brukt disse midlene til å dekke andre kostnader.

– Vi har vært gjennom en omorganisering i forbindelse med politireformen. Kriminalitets­bildet er endret, noe som har kostet, og vi er pålagt effektiviseringstiltak slik andre etater i staten er, sier politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt.

Politidirektoratet (POD) sier det er politidistriktenes oppgave å organisere ressursene som er gitt. Distriktet risikerer å miste 30 millioner kroner neste år dersom kravet ikke blir oppfylt. Songstad presiserer at distriktet arbeider med å omprioritere for å unngå milliontap.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.