Verdens superrike tjener grovt under coronapandemien

Coronapandemien har kastet millioner av mennesker ut i fattigdom, men har gjort verdens superrike enda rikere, viser en ny rapport.

Verdens dollarmilliardærer har hatt gode dager under coronapandemien og økte fra april til juli i år formuene sine med 27,5 prosent, viser ny rapport. Foto: AP / NTB
Verdens dollarmilliardærer har hatt gode dager under coronapandemien og økte fra april til juli i år formuene sine med 27,5 prosent, viser ny rapport. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De drøyt 2.000 dollarmilliardærene i verden er nå til sammen gode for 10.200 milliarder dollar, rundt 95.000 milliarder kroner, viser en rapport utarbeidet av konsulentfirmaet PwC og den sveitsiske storbanken UBS.

Mens millioner av mennesker verden over sliter med følgene av coronapandemien, og bedrift etter bedrift har måttet stenge dørene, har det vært fest på mange av verdens børser.

Verdens rikeste er nå rikere enn noensinne, og særlig de som har investert tungt innen teknologi og helse har grunn til å fryde seg, ifølge rapporten.

Fra april til juli i år steg dollarmilliardærenes formuer med hele 27,5 prosent.

Superrike i 43 land

Sist det ble satt ny rekord var ved utgangen av 2017, da verdens dollarmilliardærer var gode for rundt 83.000 milliarder kroner.

Ifølge rapporten er det nå 2.189 menn og kvinner i 43 land som har formuer på over 1 milliard dollar. Dette er 31 flere enn for tre år siden.

Formuene inkluderer alt fra eierskap i bedrifter og aksjeportefølje, til eiendom, luksusgjenstander og kontanter de måtte være i besittelse av. Eventuell gjeld er trukket fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer