Verdens største krigsskip til Oslo. Russland reagerer

Russlands ambassade omtaler det planlagte hangarskip-anløpet i Oslo som en skadelig maktdemonstrasjon.

Et jagerfly tar av fra det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford i Nordsjøen utenfor Danmark mandag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Et jagerfly tar av fra det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford i Nordsjøen utenfor Danmark mandag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Det finnes ingen spørsmål i nord som krever en militær løsning, heller ikke temaer der det trenges innblanding utenfra, skriver Timur Tsjekanov ved Russlands ambassade i en epost til NTB.

Mandag ble det kjent at verdens største krigsskip, det amerikanske hangarskipet USS Gerald R. Ford, skal besøke Oslo denne uken.

– Tatt i betraktning at det innrømmes i Oslo at Russland utgjør ingen direkte militær trussel for Norge, ser slike maktdemonstrasjoner ut som ulogiske og skadelige, sier Tsjekanov.

Skipet er ute på sin første operative tokt noensinne, og har altså lagt første besøkshavn til Norge. Rutevalget er blitt tolket som et tegn på at USA ønsker å vise tilstedeværelse og avskrekking i nord.

– Det at man nå legger sitt første besøk med sitt nye hangarskip til norske farvann, er veldig positivt for samarbeidet vi har med amerikanerne, sa forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) til NTB under et besøk på skipet mandag.

Pro-ukrainske russiske grupper tok seg over grensen og inn i Russland, mandag 22. april. Video: Twitter @GeoConfirmed. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV Vis mer

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer