«Verdens mest ensomme mann» er død

En mann som har levd i isolasjon i Amazonas over 25 år er død, opplyser en rettighetsgruppe for urfolk i Brasil.

Det eneste bildet som skal eksistere av mannen som er omtalt som verdens mest ensomme, tatt fra en video i 2011. Foto: National Indian Foundation / AFP Photo / Funai
Det eneste bildet som skal eksistere av mannen som er omtalt som verdens mest ensomme, tatt fra en video i 2011. Foto: National Indian Foundation / AFP Photo / Funai Vis mer
Publisert

Mannen er blitt omtalt som verdens mest ensomme og mannen i hullet. Det sistnevnte kallenavnet fikk han fordi han gravde hull i bakken som han gjemte seg i for å fange dyr.

Det er antatt at mannen var det siste gjenlevende medlemmet av stammen sin og den eneste innbyggeren i Tanaru-territoriet i Rondônia.

Ifølge brasilianske urbefolkningsmyndigheter, som har hatt ansvaret for å følge med på mannen, ble han funnet død i en hengekøye. Det er ikke mistanke om at noe kriminelt har skjedd.

Urbefolkningsgrupper opplyser at de øvrige i mannens stamme trolig ble drept da kvegdriftere tok nye områder i regionen på 1970- og 80-tallet.

– Han symboliserte både den grusomme volden og ondskapen som urbefolkningen er utsatt for i kolonialiseringens og utviklingens navn, og motstanden de viste, sier Fiona Watson i rettighetsgruppen Survival International.

(©NTB)

Mer om