Hetebølge i USA

Venter temperaturer opp mot 40 grader: Minst seks personer døde

Hetebølgen som rammer USA har tatt livet av seks personer. Det er ventet temperaturer opp mot 38 grader.

Folk kjøler seg ned i en fontene i Brooklyn i New York. Amerikanere fra Texas til Maine opplevde høye temperaturer lørdag. Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP / NTB scanpix
Folk kjøler seg ned i en fontene i Brooklyn i New York. Amerikanere fra Texas til Maine opplevde høye temperaturer lørdag. Foto: Eduardo Munoz Alvarez / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Millioner av amerikanere søker avkjøling i springvann og luftkjølte butikker under en hetebølgen som rammer landet.

Minst seks personer skal så langt ha omkommet som følge av varmen – fire i Maryland, en i Arizona og en i Arkansas, melder CBS.

Hetebølgen har lagt seg over hele det nordøstlige USA, fra Midtvesten til Atlanterhavskysten, og den slipper ikke taket før tidligst søndag kveld på Østkysten.

På grunn av ekstra høy fuktighet kommer den følte temperaturen opp i rundt 45 grader, ifølge Den nasjonale værtjenesten NWS.

I New York erklærte borgermester Bill de Blasio krisetilstand, og en rekke arrangementer, blant dem en festival i Central Park og New York Triathlon, ble avlyst.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer