Legalisering av cannabis

Venstre vil ha cannabisdyrking i Trysil

Venstres lokallag i Trysil går til valg på å starte dyrking av medisinsk cannabis i skikommunen.

Trysil er kjent for sine skiområder og tjener godt på skiturisme. Nå ønsker Venstres førstekandidat i høstens kommunevalg at kommunen også skal satse på produksjon av medisinsk cannabis. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix
Trysil er kjent for sine skiområder og tjener godt på skiturisme. Nå ønsker Venstres førstekandidat i høstens kommunevalg at kommunen også skal satse på produksjon av medisinsk cannabis. Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix Vis mer
Publisert

Partiets førstekandidat Olav Hunter mener cannabisproduksjon kan gi bygda flere bein å stå på. Venstre-politikeren, som er avdelingsleder ved Trysil planteskole, uttaler at han er 100 prosent sikker på at det på sikt blir lov å dyrke medisinsk cannabis i Norge.

– Det er et behov som kommer til å melde seg etter hvert, og uansett kommer vi til å importere medisinsk cannabis fra Danmark, sier Hunter til NRK.

Lokalpolitikeren fremhever behovet for andre næringer dersom skiturismen og fremtidige snøfall skal svikte.

Ordfører Eirik Sletten fra Senterpartiet er ikke like optimistisk for Venstres forslag. Han peker på forutsetningene for landbruksproduksjon i Trysil og at behovet for medisinsk cannabis er lite.

– Jeg tenker det er et veldig dårlig forslag. Potensialet for medisinsk cannabis, hvis det hadde vært tillatt, er så lite at det ikke veier opp for noen som helst slags reduksjon i sysselsetting, sier Trysil-ordføreren.

I 2018 fikk 50 personer medisinsk cannabis gjennom norske apotek. I tillegg reiser en rekke personer til Nederland.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer