Venstre vil at regjeringen skal samarbeide med flyselskaper for å hente flyktninger

Venstre vil ha fortgang i transporten av flyktninger til Norge. Blant annet foreslår partiet at regjeringen samarbeider med flyselskaper.

Ingvild Wetrhus Thorsvik under landsmøtet til Venstre på Gardermoen. POOLFoto: Geir Olsen / NTB
Ingvild Wetrhus Thorsvik under landsmøtet til Venstre på Gardermoen. POOLFoto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

– Vi kommer til å foreslå at det inngås avtaler med flyselskaper og andre transporttjenester, slik at de kan settes i verk umiddelbart når vi får en slik forespørsel, sier stortingsrepresentant Ingvild Wetrhus Thorsvik i Venstre.

Dette er ett av forslagene som partiet ville fremme i Stortinget torsdag, opplyser partiet til NTB.

– Det kommer allerede mange flyktninger over grensa vår, men det er både slitsomt og risikabelt å legge ut på en slik lang ferd på tvers av hele Europa. Mange er kvinner og barn som har forlatt alt de eier, og som kan være ekstra sårbare for utnyttelse, seier Wetrhus Thorsvik.

Onsdag morgen hadde 2.274 ukrainske asylsøkere registrert seg i Norge. Antall flyktninger er trolig høyere, siden det ikke er et krav å registrerer seg. UDI anslår at det kan komme 30.000 flyktninger fra Ukraina i år.

Så langt er transporten til Norge ordnet av privatpersoner. Thorsvik sier at dagens flyktningtransport er en sårbar løsning.

– En luftbro ville eksempelvis vært et langt bedre og mer effektivt alternativ til dagens ukoordinerte busslaster basert på frivillighet, eller menneskesmugling i verste fall.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer