Venstre sa nei til vin i butikk

Venstre vil la Vinmonopolet ha åpent til klokka 20 mandag-lørdag, men sier nei til vin i butikk. Sterkøl i butikk vil imidlertid partiet ha.

Venstre vil ikke åpne for salg av vinflasker i dagligvarebutikker. Det bestemte partiets landsmøte lørdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Venstre vil ikke åpne for salg av vinflasker i dagligvarebutikker. Det bestemte partiets landsmøte lørdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi vil tillate søndagsåpne butikker og salg av sterkøl. I dag er det en rekke begrensninger på butikkers åpningstid som gjør at du ikke kan handle hva du vil, når du vil, heter det i formuleringen partiets landsmøte lørdag vedtok til sitt partiprogram.

I utgangspunktet var det foreslått at også vin skulle kunne handles i butikker, men dette ble strøket.

Partiet vedtok også at de vil utvide Vinmonopolets åpningstider til klokka 20 på hverdager og lørdager.

På lørdagens landsmøte gikk partiet også inn for å forandre boligpolitikken for førstegangskjøpere, ved å fjerne egenkapitalkravet og dokumentavgiften for denne gruppa.

Partiet går også imot rentefradraget for bolig.

Det var knyttet stor spenning til om Venstre ville gå inn for å gjeninnføre arveavgiften som de var med på å avskaffe i 2014. Det stemte landsmøtet imidlertid ned. Partiet gikk derimot inn for å beholde en moderat formuesskatt.

Helgens landsmøte avholdes digitalt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer