Venn av Meloni skutt og drept

Italias statsminister Giorgia Meloni sier hun var venninne med en av de tre kvinnene som ble skutt og drept under et møte i en bar i Roma søndag.

Italias statsminister Giorgia Meloni sier hun var venninne med en av kvinnene som ble skutt og drept i Roma søndag morgen. Foto: Andrea Alexandru / AP / NTB
Italias statsminister Giorgia Meloni sier hun var venninne med en av kvinnene som ble skutt og drept i Roma søndag morgen. Foto: Andrea Alexandru / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Nicoletta var venninnen min, skriver Meloni et innlegg på Facebook med et bilde av de to sammen.

Den 50 år gamle kvinnen ble skutt og drept sammen med to andre kvinner nord i Italias hovedstad Roma søndag morgen. Hendelsen har vekket oppsikt og sjokk.

Kvinnene deltok på et møte for beboerne i en boligblokk da de ble drept. Fire andre personer ble også såret i angrepet, noen alvorlig.

De overlevende forteller at gjerningsmannen, som var deres nabo og bodde i samme bygning, hadde truet flere av dem ved tidligere anledninger.

Ifølge italienske myndigheter drev gjerningsmannen en nettblogg der han skrev om hatet mot naboene. Ifølge Meloni brukte han et våpen han hadde stjålet fra en skytebane for å begå forbrytelsen, da han selv hadde blitt nektet våpenlisens av myndighetene.

(©NTB)

Mer om