Opposisjonspolitiker skal pågripes

Venezuelansk domstol med arrestordre mot opposisjonspolitiker

Venezuelas øverste domstol har gitt ordre om at opposisjonspolitikeren Leopoldo Lopez skal pågripes etter at han hevdet å ha blitt frigjort fra husarrest.

Det er gitt ordre om at opposisjonspolitikeren Leopoldo Lopez skal pågripes. Foto: AP Photo/Ariana Cubillos
Det er gitt ordre om at opposisjonspolitikeren Leopoldo Lopez skal pågripes. Foto: AP Photo/Ariana Cubillos Vis mer
Publisert

Lopez ble fengslet i 2014 og overført til husarrest tre år senere. Tirsdag dukket han plutselig opp i en video ved siden av Juan Guaidó, opposisjonslederen som har utropt seg selv til president.

Guaidó ba da hæren gjøre opprør for å styrte president Nicolás Maduro, mens Lopez hevdet at han ble satt fri fra husarrest av soldater som hadde desertert.

Senere på dagen søkte Lopez tilflukt i den chilenske ambassaden med sin kone og datter, før de flyttet til den spanske ambassaden.

Torsdag anklager høyesterett 48 år gamle Lopez, en kjent opposisjonsleder i Venezuela gjennom flere år, for grove brudd på vilkårene for husarresten. Han har også brutt forbudet mot å uttale seg til mediene, opplyser domstolen i en uttalelse publisert på Facebook.

Lopez ble dømt til 14 års fengsel i 2014 etter at han ble anklaget for å ha oppfordret til voldelige protester mot Maduro. 43 mennesker ble drept i demonstrasjonene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer