Det er gitt ordre om at opposisjonspolitikeren Leopoldo Lopez skal pågripes. Foto: AP Photo/Ariana Cubillos
Det er gitt ordre om at opposisjonspolitikeren Leopoldo Lopez skal pågripes. Foto: AP Photo/Ariana Cubillos Vis mer

Opposisjonspolitiker skal pågripes

Venezuelansk domstol med arrestordre mot opposisjonspolitiker

Venezuelas øverste domstol har gitt ordre om at opposisjonspolitikeren Leopoldo Lopez skal pågripes etter at han hevdet å ha blitt frigjort fra husarrest.

Publisert

Lopez ble fengslet i 2014 og overført til husarrest tre år senere. Tirsdag dukket han plutselig opp i en video ved siden av Juan Guaidó, opposisjonslederen som har utropt seg selv til president.

Guaidó ba da hæren gjøre opprør for å styrte president Nicolás Maduro, mens Lopez hevdet at han ble satt fri fra husarrest av soldater som hadde desertert.

Senere på dagen søkte Lopez tilflukt i den chilenske ambassaden med sin kone og datter, før de flyttet til den spanske ambassaden.

Torsdag anklager høyesterett 48 år gamle Lopez, en kjent opposisjonsleder i Venezuela gjennom flere år, for grove brudd på vilkårene for husarresten. Han har også brutt forbudet mot å uttale seg til mediene, opplyser domstolen i en uttalelse publisert på Facebook.

Lopez ble dømt til 14 års fengsel i 2014 etter at han ble anklaget for å ha oppfordret til voldelige protester mot Maduro. 43 mennesker ble drept i demonstrasjonene.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.