Krise i Venezuela

Venezuela innfører strøm­rasjonering og gjør arbeidsdagen kortere

Venezuela innfører flere tiltak som følge av de mange strømbruddene i landet. Blant annet blir arbeidsdagen kortere og det innføres strømrasjonering.

I helgen har det vært en rekke strømbrudd i Venezuela. Her går en mann gatelangs i den mørklagte hovedstaden Caracas fredag, hvor de eneste lysene som finnes kommer fra bilene. Foto: AP / NTB scanpix
I helgen har det vært en rekke strømbrudd i Venezuela. Her går en mann gatelangs i den mørklagte hovedstaden Caracas fredag, hvor de eneste lysene som finnes kommer fra bilene. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Venezuelas president Nicolás Maduro kunngjorde søndag kveld at det blir strømrasjonering i 30 dager. Uttalelsen kommer like etter at kommunikasjonsminister Jorge Rodríguez sa at arbeidsdagene blir kortere.

– For å få kontinuitet i forsyningen av strøm, har regjeringen besluttet å opprettholde stengingen av skolene og innføre en kortere arbeidsdag fram til klokken 14 i både offentlig og privat sektor, sa Rodríguez.

Den siste måneden har det vært en rekke strømbrudd i landet. Det lengste strømbruddet var på om lag én uke.

Maduro sa på nasjonal fjernsyn søndag at strømrasjoneringen vil bidra til å håndtere strømbruddene bedre. Han advarer mot uro som følge av strømbruddene, selv om det allerede er polariserte protester i landet på grunn av maktkampen mellom presidenten og opposisjonsleder Juan Guaidó.

Strømbrudd – igjen

Søndag var det nok et strømbrudd i landet. Mye av strømmen kom tilbake på ettermiddagen, etter å ha vært borte hele dagen. Venezuelanere venter at strømmen vil forsvinne igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer