Venezia rammet av ny flom

Den ikoniske Markusplassen i Venezia ble igjen stengt søndag etter den tredje storflommen på under en uke.

En kommunalt ansatt står på en gangvei på den oversvømte Markusplassen i Venezia søndag. Foto: Luca Bruno / AP / NTB scanpix
En kommunalt ansatt står på en gangvei på den oversvømte Markusplassen i Venezia søndag. Foto: Luca Bruno / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag steg flomvannet i Venezia til 150 centimeter. Det er noe lavere en tirsdagens 187 centimeter, det høyeste som er målt på et halvt hundreår, men fortsatt farlig.

Lokale myndigheter har erklært unntakstilstand i Venezia, der ordføreren anslår at skadene på byen, som står på verdensarv-lista, nå har passert en milliard euro. Blant annet har over 50 av byens kirker fått ødeleggelser.

Også fredag ble Markusplassen stengt på grunn av flom.

Også i forretninger i Venezia strømmet vannet inn søndag. Tre flommer på under en uke har ført til skader på over én milliard euro, ifølge ordføreren i byen. Foto: AP / NTB scanpix
Også i forretninger i Venezia strømmet vannet inn søndag. Tre flommer på under en uke har ført til skader på over én milliard euro, ifølge ordføreren i byen. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Siden 2003 har et prosjekt for å verne Venezia, med navnet MOSE, ligget på tegnebrettet. Men prosjektet til flere milliarder euro har vært rammet av kostnadsoverskridelser og korrupsjon, noe som har ført til store forsinkelser.

- Vi betaler nå prisen for at MOSE-prosjektet ikke er blitt ferdig, sier Guido Fulgenzi. Kafeeieren hadde planer om å åpne sin kafé på Markusplassen denne uka.

Regn og uvær har også ført til flomvarsler i andre områder i Italia, deriblant de historiske byene Firenze og Pisa.

I Pisa jobbet mannskaper søndag med å demme opp langs breddene av Arno-elven, der vannstanden har steget dramatisk på grunn av kraftig regn natt til søndag.

Også i Firenze blir Arno-elven nøye overvåket. En flom i 1966 tok minst 100 menneskeliv og ødela tusenvis av uerstattelige kunstgjenstander i renessansebyen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer