En kommunalt ansatt står på en gangvei på den oversvømte Markusplassen i Venezia søndag. Foto: Luca Bruno / AP / NTB scanpix
En kommunalt ansatt står på en gangvei på den oversvømte Markusplassen i Venezia søndag. Foto: Luca Bruno / AP / NTB scanpix Vis mer

Venezia rammet av ny flom

Den ikoniske Markusplassen i Venezia ble igjen stengt søndag etter den tredje storflommen på under en uke.

Publisert

Søndag steg flomvannet i Venezia til 150 centimeter. Det er noe lavere en tirsdagens 187 centimeter, det høyeste som er målt på et halvt hundreår, men fortsatt farlig.

Lokale myndigheter har erklært unntakstilstand i Venezia, der ordføreren anslår at skadene på byen, som står på verdensarv-lista, nå har passert en milliard euro. Blant annet har over 50 av byens kirker fått ødeleggelser.

Også fredag ble Markusplassen stengt på grunn av flom.

Også i forretninger i Venezia strømmet vannet inn søndag. Tre flommer på under en uke har ført til skader på over én milliard euro, ifølge ordføreren i byen. Foto: AP / NTB scanpix
Også i forretninger i Venezia strømmet vannet inn søndag. Tre flommer på under en uke har ført til skader på over én milliard euro, ifølge ordføreren i byen. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Siden 2003 har et prosjekt for å verne Venezia, med navnet MOSE, ligget på tegnebrettet. Men prosjektet til flere milliarder euro har vært rammet av kostnadsoverskridelser og korrupsjon, noe som har ført til store forsinkelser.

- Vi betaler nå prisen for at MOSE-prosjektet ikke er blitt ferdig, sier Guido Fulgenzi. Kafeeieren hadde planer om å åpne sin kafé på Markusplassen denne uka.

Regn og uvær har også ført til flomvarsler i andre områder i Italia, deriblant de historiske byene Firenze og Pisa.

I Pisa jobbet mannskaper søndag med å demme opp langs breddene av Arno-elven, der vannstanden har steget dramatisk på grunn av kraftig regn natt til søndag.

Også i Firenze blir Arno-elven nøye overvåket. En flom i 1966 tok minst 100 menneskeliv og ødela tusenvis av uerstattelige kunstgjenstander i renessansebyen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.