Raymond Johansen:

- Veldig, veldig mange klager

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) retter en pekefinger mot både utleiere og brukere av elsparkesykler før fellesferien.

Til høsten kommer det nye reguleringer av elsparkesykkel-markedet. Byrådsleder Raymond Johansen ber bransjen tilpasse seg allerede nå. Foto: Lise Åserud / NTB
Til høsten kommer det nye reguleringer av elsparkesykkel-markedet. Byrådsleder Raymond Johansen ber bransjen tilpasse seg allerede nå. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

– Det er veldig, veldig mange klager som kommer til oss. Og det er mange skader. Nå må brukere og aktører skjerpe seg, sier Johansen til Aftenposten.

I mai var det 6,6 skader knyttet til elsparkesykler på Oslo skadelegevakt daglig. Juni-tallene er ennå ikke klare, men Aftenposten får opplyst at de er forventet å være dystre. Johansen sier elsparkesykkel-situasjonen i hovedstaden er blitt verre enn han så for seg.

– Jeg registrerer at aktørene er ute og klager på reguleringene som kommer. De er også skyld i dette kaoset som koster enormt mye i helse, trygghet og kroner og øre. Og etter mitt skjønn har de tatt minimalt med ansvar selv.

Han sier han mener at det allerede nå ville være klokt å stenge for utleie på natten.

Norgessjef i utleieselskapet Voi, Christina Moe Gjerde, retter kritikk mot byrådet.

– Byrådet bør sørge for å få på plass en anbudskonkurranse der de kan stille krav til de utleieaktørene som leverer best på bærekraft, sikkerhet, pris og parkering. Dette har Voi etterlyst i snart to år, men byrådet har lukket øynene og lagt skylden på alle andre, sier hun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer