California:

- Veien ble en elv av gjørme

Sør i California er oppryddingen i gang etter at rekordnedbør fra den tropiske stormen Hilary førte til oversvømmelser og jordskred.

Brannmannskaper i Crestline spar vekk gjørme etter ett av de mange jordskredene som ble utløst av regnet fra den tropiske stormen Hilary. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB
Brannmannskaper i Crestline spar vekk gjørme etter ett av de mange jordskredene som ble utløst av regnet fra den tropiske stormen Hilary. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

En lang rekke skoler, veier og forretninger måtte stenge da Hilary feide gjennom regionen og etterlot seg opptil 280 millimeter med nedbør i enkelte områder.

I Glen Oak utenfor Los Angeles står Brook Horspool og spar unna gjørme i håp om å lage en vei ut for naboen som er innesperret av den gjennomvåte jorden.

– Da regnet bøttet ned, fikk det åssiden til å skli ut, og veien ble en elv av gjørme. Naboene kommer seg ikke ut av huset. Gjørma står langt opp på døren, så om de i det hele tatt får den opp, vil det bare renne inn, sier Horspool til nyhetsbyrået AFP.

Store nedbørsmengder fra den tropiske stormen Hilary har gjort veier om til elver og gjør at innbyggerne mange steder i California, som her i Cathedral City, har en stor ryddejobb foran seg. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB
Store nedbørsmengder fra den tropiske stormen Hilary har gjort veier om til elver og gjør at innbyggerne mange steder i California, som her i Cathedral City, har en stor ryddejobb foran seg. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB Vis mer

Også bilister er blitt stående fast etter at vannet oversvømte veiene og gjorde motorveier til elver. Mange steder ble årets skolestart utsatt med en dag.

På det verste var Hilary en orkan i kategori 4 – det nest kraftigste nivået på skalaen. Da stormen krysset grensen fra Mexico til USA, var den nedgradert til en tropisk storm, og deretter ble den nedgradert igjen.

Mandag ettermiddag hang resten av stormen over Oregon og Idaho, og det var fortsatt ventet regn og torden.

– Det kraftige regnet vil først og fremst føre til lokal styrtflom. Tettbygde områder, veier, små elver og brannskadde områder er mest utsatt, sier den nasjonale værvarslingen NWS.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer