Vegvesenet tror juleutfarten blir annerledes i år

Statens vegvesen tror at årets juleutfart sannsynligvis vil fordeles over flere dager enn normalt, og at den begynner allerede denne helgen.

Statens vegvesen tror på en tidlig start på juletrafikken i år, og at juleutfarten blir spredt over flere dager. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB
Statens vegvesen tror på en tidlig start på juletrafikken i år, og at juleutfarten blir spredt over flere dager. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert

– Vi forventer juletrafikk på veiene allerede fra fredag 17. desember, og at de største utfartsdagene blir 22. og 23. desember, sier Nils Audun Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen i en twittermelding fra Vegtrafikksentralen Øst torsdag.

Både Vegvesenet og Trygg Trafikk minner om noen enkle regler i juletrafikken og understreker at det ikke er noe grunn til å stresse, men at man konsentrerer seg om kjøringen, tilpasser farten etter forholdene, husker å skrape rutene fri for is og snø før man kjører og setter av tid til å pakke bilen ordentlig.

Følg med på værmeldingen og ha med riktig utstyr hvis du skal til fjells. Husk kjettinger, varme klær og mobil med fullt batteri.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer