Vegvesenet har oppnevnt ekstern ekspertgruppe

Statens vegvesen har nå satt ned den eksterne ekspertgruppen som skal granske raset i Valsøyfjorden i Heim kommune.

Et stort ras gikk fredag kveld i Valsøyfjorden i Heim kommune i Trøndelag. En 85 år gammel kvinne døde da huset hennes ble tatt av massene. Foto: Emilie Sørsdal / NTB.
Et stort ras gikk fredag kveld i Valsøyfjorden i Heim kommune i Trøndelag. En 85 år gammel kvinne døde da huset hennes ble tatt av massene. Foto: Emilie Sørsdal / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Nå er det viktig å få fram alle fakta om hvorfor skredet ble utløst, og hva som ble gjort fram mot hendelsen, sier utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen.

Gruppen består av fagfolk med geoteknisk kompetanse og annen relevant fagkunnskap, ifølge Vegvesenet.

Raset gikk fredag kveld. Et hus ble tatt, og en 85 år gammel kvinne som bodde i huset, døde. Ytterligere fem personer ble sendt til sykehus, ingen av disse ble alvorlig skadd.

Vegvesenet har tidligere sagt at utbyggingen av nye E39 like over den rasrammede boligen, sannsynligvis er en medvirkende faktor til at raset gikk.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer