Vegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort

Statens vegvesen oppdaget tre polske sjåfører med dobbelt sett med sjåførkort under en foretakskontroll på Svinesund. Alle tre er anmeldt.

Foretakskontroller gjennomført av Statens vegvesen avdekket at tre tungbilførere på Østlandet hadde to jobber og to sett med sjåførkort. Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foretakskontroller gjennomført av Statens vegvesen avdekket at tre tungbilførere på Østlandet hadde to jobber og to sett med sjåførkort. Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

– Med to sett sjåførkort kan sjåførene i prinsippet jobbe doble skift, sier fagleder Øyvind Grotterød i Statens vegvesen.

Det var under foretakskontroller på Svinesund at kontrollører oppdaget de tre polske sjåførene. Alle tre var ansatt i norske transportfirmaer, og hadde meldt sjåførkortene sine tapt og fått tilsendt nye fra Polen.

Kortene var imidlertid ikke tapt, og ble benyttet da førerne jobbet for et annet transportfirma.

Alle tre er nå anmeldt for forholdet av Statens vegvesen. To av de tre med doble sjåførkort har innrømmet forholdet, og levert fra seg det ene kortet. Den tredje har ikke innrømmet forholdet, og er under politietterforskning.

Statens vegvesens foretakskontroller gjennomføres for å sjekke at reglene for kjøre- og hviletid blir fulgt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer