Vegvesenet ansetter geitebukker

Statens vegvesen går nye veier for å rydde skog langs veiene. Nå har de bestilt 13 geitebukker.

Oslo  20130618.  Ntb Tema.Livsstil/dyresak om geiter og beiting.Her dyr som beiter for Forsvarsbygg. Geiter som stanger.Foto: Berit Roald / NTB
Oslo 20130618. Ntb Tema.Livsstil/dyresak om geiter og beiting.Her dyr som beiter for Forsvarsbygg. Geiter som stanger.Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Entreprenøren Mesta skal prøve ut prosjektet på oppdrag for Statens vegvesen, melder NRK og viser til Firda Tidend , som først omtalte saken.

Entreprenøren har fått tillatelse til å bestille 13 geitebukker som skal beite langs E39 i Gloppen i Nordfjord.

Ifølge bonden Vidar Sandal er geiter de beste skogrydderne som fins. Han gir det fire uker før landskapet vil se helt annerledes ut.

– Dette er et prøveprosjekt, og det viser seg å fungere godt. De nye medarbeiderne våre ser ut til være særs effektive med å holde vegetasjonen nede, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Lars Erik Karlsen.

Arbeidet blir nå evaluert, og Vegvesenet vedgår at geitene kan vente seg flere oppdrag.

For noen år siden felte Mesta skogen i området. Ikke lenge etter var det igjen gjengrodd, noe som hindret sikten for trafikantene på veistrekningen.

Etter å ha fått tillatelse fra grunneieren, kontaktet Mesta geitebonden.

– Dette her er ren dugnad. Det er krevende å sette opp gjerde. Vi må ha en større satsing på dette, men det krever politisk vilje, sier Karlsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer