Vegvesenet advarer: - Ha varme klær, mat og drikke i bilen

Skal du ut og reise i helgen? Da må du sørge for å være forberedt på krevende værforhold, oppfordrer Statens vegvesen.

Statens vegvesen advarer mot vanskelige kjøreforhold flere steder i landet i helgen. Her et bilde fra Skullerudumpa i Oslo mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB
Statens vegvesen advarer mot vanskelige kjøreforhold flere steder i landet i helgen. Her et bilde fra Skullerudumpa i Oslo mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Farevarslene fra Meteorologisk institutt står i kø ved inngangen til helgen. Snø, regn som fryser på bakken, flom- og skredfare og kraftige vindkast ventes flere steder.

Særlig på Sørlandet, Østlandet og i fjellet kan det være krevende å sitte bak rattet.

– Ha varme klær, mat og drikke i bilen, særlig om du skal over fjellet eller på langtur, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Statens vegvesen lover å jobbe hardt for å holde veiene åpne og farbare.

– Så må trafikantene selv sørge for å være forberedt på forholdene de møter, og sørge for å gjøre smarte valg når det gjelder egen reise, sier avdelingsdirektør Nils Karbø i Vegvesenet

Flere ulykker

Torsdag ettermiddag og kveld har det vært flere trafikkuhell på steder med krevende kjøreforhold. Blant annet var åtte personer involvert i en kollisjon i Ringerike, men ingen ble alvorlig skadd.

Sørøst politidistrikt har også meldt om flere ulykker Drammen og Holmestrand.

I Innlandet meldes det om traktorvelt på Lena i Østre Toten og en trafikkulykke med to involverte biler i Moelv i Ringsaker.

– Det er meldt mer nedbør og fare for svært glatte forhold. Hold avstand og beregn god tid når du skal ut og kjøre, advarer politiet i Innlandet.

Ikke kjør på tom tank

Å ha vinterdekk er en selvfølge nå. Sørg også for å ha nok strøm eller drivstoff på bilen, oppfordrer Vegvesenet.

Til fjells kan værforholdene endre seg raskt, og hvis det blåser opp kraftig, kan fjelloverganger bli stengt på kort varsel. Over Hardangervidda er det allerede innført kolonnekjøring på riksvei 7 på grunn av været.

– Det er fare for at fjellovergangen kan bli stengt i løpet av kvelden, advarer Vegtrafikksentralen.

Også på E134 over Haukelifjell er det kolonnekjøring torsdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer