Vis mer

Vegvesenet: – Norge har 42 risikotunneler

Gudvangatunnelen var ikke på listen.

(upublisert) Opprettet


Felles for de 42 tunnelene er at de er lange og har stor stigning. Dette fører til økt belastning på kjøretøyet, som igjen kan øke risikoen for brann, melder VG.


Gudvangatunnelen, der en svensk turistbuss begynte å brenne tirsdag, er ikke regnet som en risikotunnel, men veinettet rundt gjør risikoen for brann høyere også her, ifølge sjefingeniør i Statens vegvesen, Gudmund Nilsen.


– Det er et par andre tunneler i området som også er bratte. Det kan i kombinasjon blant annet føre til varmgang i bremser i tunge kjøretøy, som igjen kan føre til brannutvikling, sier Nilsen til avisen.


Han understreker at det er for tidlig å spekulere på årsaken til hendelsen tirsdag.


44 prosent av alle tunnelbranner oppstår i risikotunnelene. De undersjøiske tunnelene faller inn under denne kategorien. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.