Vegtrafikksentralen advarer om glatte veier i store deler av landet mandag

Vegvesenet varsler om krevende kjøreforhold og glatte veier flere steder i landet både søndag kveld og utover mandagen.

Det er varslet om glatte veier og vanskelige kjøreforhold på gult nivå fra vestre Agder til grensen til Sverige søndag kveld og natt til mandag. Foto: Henrik Skolt / NTB
Det er varslet om glatte veier og vanskelige kjøreforhold på gult nivå fra vestre Agder til grensen til Sverige søndag kveld og natt til mandag. Foto: Henrik Skolt / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vegvesenet varsler om krevende kjøreforhold og glatte veier flere steder i landet både søndag kveld og utover mandagen.

– Det er fare for underkjølt regn eller regn som fryser til is på bakken fra klokken 19 søndag, skriver Vegtrafikksentralen sør på Twitter.

Det er varslet om is og glatte veier på gult nivå. Faresonen strekker seg fra Lyngdal i vest til forbi Kongsvinger i øst.

Faren skal være størst i Agder tidlig på kvelden. Senere på kvelden vil det også være tilsvarende forhold på Østlandet.

Varsom.no skriver at isen kan være vanskelig å se noen steder. Det vil være lokale forskjeller, og farevarselet gjelder fram til rundt klokken 4 natt til mandag.

Meteorologisk institutt melder søndag kveld at det ventes en overgang til mildere vær i løpet av mandagen. Dette vil føre til is og glatte veier i store deler av landet sør for Bodø.

– Vær også ekstra oppmerksom i fjellet, da det stedvis ventes snøfokk og dårlig sikt, advarer meteorologene.

Det mildere været er likevel ikke kommet for å bli. I løpet av uken fryser det til igjen, blant annet på Østlandet. Første juledag kan temperaturen i Oslo falle til minus 17 grader, viser langtidsvarselet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer