Vegard Hansen klar som ny trener i Kongsvinger

Tidligere Mjøndalen-trener Vegard Hansen ble torsdag presentert som ny trener for Kongsvinger og skal lede klubben i 1. divisjon neste sesong.

Vegard Hansen har lenge vært koblet til jobben, og i starten av november bekreftet Kongsvingers daglig leder Espen Nystuen at han hadde vært i samtaler med klubben. Foto: Annika Byrde / NTB
Vegard Hansen har lenge vært koblet til jobben, og i starten av november bekreftet Kongsvingers daglig leder Espen Nystuen at han hadde vært i samtaler med klubben. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

53-åringen møter pressen på Gjemselund stadion torsdag ettermiddag.

– Jeg er veldig glad og gleder meg. Det føles veldig fint, og jeg tror dette blir både moro og spennende, og jeg tror vi kan jobbe godt sammen, vi som er i KIL nå. Det er en flott gjeng, sier Hansen.

Han har lenge vært koblet til jobben, og i starten av november bekreftet Kongsvingers daglig leder Espen Nystuen at Hansen hadde vært i samtaler med klubben.

– Jeg tror ganske mange har hatt en sterk mistanke om at jeg skulle hit, sier trenerprofilen.

Liker Nystuen

På spørsmål om hvorfor han takket ja til den nye utfordringen, lyder svaret:

– Det er sammensatt, og det har vært mange runder. Det er mange grunner. Først og fremst synes jeg dette er et godt fotballag. Jeg er veldig imponert over måten de har spilt på nå i høst.

Han peker også på måten spillerne har stått sammen på i sesongavslutningen. I tillegg er Hansen opptatt av at KIL er en tradisjonsrik klubb.

Han gleder seg til samarbeidet med KIL-sjef Nystuen.

– Jeg liker han veldig godt, har kjent han i mange år, så jeg tror vi kan jobbe godt sammen. Også er han sånn passe gæern. Det liker jeg, sier Hansen.

Spilte for Kongsvinger

53-åringen har fortid som spiller i klubben og fikk en sesong KIL-drakta i 1998.

Kongsvinger avsluttet årets sesong på imponerende vis og spilte om opprykk til Eliteserien, men i kvalifiseringsfinalen ble det stopp mot Sandefjord.

Hansen ledet Mjøndalen i 16 år, men måtte i sommer forlate klubben etter skuffende sportslige resultater. Siden har 53-åringen jobbet som fotballekspert hos Discovery.

Eirik Mæland har hatt treneransvaret i Kongsvinger den siste tiden. Han gir seg foran neste sesong til tross for den sterke avslutningen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer